Την πρώτη του συνέντευξη από τότε που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό έδωσε ο Βασίλης Σπανούλης στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» και την Σοφία Γιαλλελή. Τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της συνέντευξης που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Sportime.gr αφορούν την παρουσία του στο ΝΒΑ.. Έχουμε και λέμε: «Ήταν μια σημαντική εμπειρία για μένα. Ήταν όνειρό μου να πάω εκεί από μικρός. Καλώς ή κακώς το απομυθοποίησα. Τα πράγματα τα βρήκα τελείως διαφορετικά από ότι φαίνονται, από ότι μας τα διαφημίζουν και ότι όλος αυτός ο ντόρος που γίνεται για το ΝΒΑ, μέσα μου ξέρω πια ότι δεν αξίζει τόσο πολύ τον κόπο. Για μένα… Διαφορετικός τρόπος ζωής, πολλά παιχνίδια, όχι προπονήσεις, πολύ ελευθερία, απειθαρχία, διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού, πολύ ατομικά, ο καθένας κοιτάζει πιο πολύ την πάρτη του. Γενικά γίνεται ένα παιχνίδι που εμένα προσωπικά ως Βασίλη δεν με εκφράζει. Μπορεί άλλον να τον εκφράζει. Όλα αυτά τα λέω από την εμπειρία μου στους Ρόκετς. Αν ήμουν σε κάποια άλλη ομάδα πιο ευρωπαϊκή και με περισσότερους Ευρωπαίους δεν ξέρω τι θα γινόταν. Απλά αυτή ήταν η εμπειρία μου, αυτή σου περιγράφω τώρα».

span.jpg

Σε ότι αφορά τη σχέση του με τον Βαν Γκάντι σχολίασε πως: «Ο Βαν Γκάντι δεν λειτουργεί όπως λειτουργώ εγώ και πολλές φορές άλλα έκανε μπροστά μου και άλλα έλεγε από πίσω. Ένα παράδειγμα ήταν αυτό με τον Τσακαλίδη. Όταν είχαν γίνει διάφορα κάποια στιγμή με είχε πιάσει μετά από μια προπόνηση και μου είχε πει ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από μένα και να συνεχίσω έτσι και θα βρω ρόλο στην ομάδα, ότι «Αξίζεις να είσαι εδώ πέρα και θα κάνεις καριέρα εδώ και θέλω να τελειώσω όλο αυτό που έγινε και δεν θέλω να υπάρχουν προβλήματα». Όλα αυτά έγιναν δύο μέρες πριν έρθει ο Τσακαλίδης. Εγώ του είπα ότι τον σέβομαι, πως ότι και να έχει γίνει μεταξύ μας τα ξεχνάω και ότι δεν υπάρχει θέμα για μένα, είμαι παίκτης και είναι προπονητής. Την αμέσως επόμενη μέρα ενώ μου είχε πει ότι δεν θέλω να ξαναγίνει τίποτα μεταξύ μας, υπέγραψε ο Τσακαλίδης και βγήκε και δήλωσε ότι «τον φέραμε για να κάνει τα παράπονά του ο Βασίλης». Την άνοιξη μου είπε: «Δεν σε ξέρω ως παίκτη. Η επιλογή δεν ήταν δική μου και δεν ξέρω πως να σε χρησιμοποιώ. Δεν ξέρω τι παίκτης είσαι, αν είσαι νικητής ή λούζερ. Αν κάνεις αυτό ή εκείνο. Έχω δει δυο-τρια DVD αλλά δεν μπορώ να κρίνω από αυτό». Στην προπόνηση όλο το χρόνο ελάχιστες φορές παίζαμε διπλό, οπότε δεν μπορούσε και να δει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο». Όσο για το αν θα γύριζε ποτέ εκεί: «Όχι, όχι! Δεν θα πήγαινα γιατί με εκφράζει καλύτερα το ευρωπαϊκό μπάσκετ και αυτό που εμένα μου αρέσει περισσότερο. Ίσως κάποιον άλλον να του αρέσει περισσότερο εκεί πέρα. Εγώ το απομυθοποίησα τελείως εκεί που πήγα και γενικά όλο αυτό το σκηνικό του ΝΒΑ δεν μου άρεσε καθόλου».

jeffvangundy.jpg

Καλά ρε Βαν Γκάντι, Ο.Κ. στον φόρτωσε ο general manager. Έναν ολόκληρο χρόνο, δεν πήρες χαμπάρι τίποτα; Βέβαια, αν οι προπονήσεις δεν περιλαμβάνουν συστήματα και τακτική τι να πρωτοκάνεις και εσυ.. Πάντως και ο δικός μας θα έπρεπε να είναι πιο ψυλλιασμένος αφού όπως ο ίδιος λέει: «Έπεσα σε ένα προπονητή που δεν ήθελε να βλέπει ρούκι και πιο πολύ Ευρωπαίους. Δεν είναι τυχαίο ότι στη δεκάχρονη πορεία του στο ΝΒΑ δεν έχει παίξει ποτέ ρούκι, ούτε Ευρωπαίος. Τα ήξερα στο περίπου όλα αυτά, γι’ αυτό φρόντισα να μιλήσω πολύ ώρα με τους ανθρώπους των Ρόκετς και ξεκαθάρισα πως δεν υπήρχε περίπτωση να πάω αν δεν έχω ρόλο. Καλώς ή κακώς με τον τρόπο τους με έπεισαν ότι θα έχω και ρόλο στην ομάδα, ο οποίος χρόνο με το χρόνο θα γινόταν και καλύτερος, γι’ αυτό πήρα τη μεγάλη απόφαση να πάω εκεί πέρα..». Κοινώς την πάτησε..