Με επιτυχία ξεκίνησε η Εθνική ομάδα τις υποχρεώσεις της στην Γρανάδα (76-66 το Ισραήλ). Οι Ισραηλινοί αποδείχθηκαν (ως συνήθως) δύσκολος αντίπαλος.

isr07.jpg

Καλή η παρουσία του Τσαρτσαρή που είχε μεγάλη συμμετοχή τόσο στην επιθετική όσο και στην αμυντική προσπάθεια της Ελλάδας, πρώτος σκόρερ ο Σπανούλης (19π.) αλλά με αρκετές επιπόλαιες ενέργειες (μερικές του βγήκαν πάντως). Μπροστάρης στα κρίσιμα ο Θοδωρής Παπαλουκάς ο οποίος με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα σε κρίσιμα σημεία έκοψε τα πόδια των Ισραηλινών. Αξιόλογο παιχνίδι και από τον Ντικούδη (παρά τις γνωστές «Ντικουδιές» του) ειδικά στην αρχή του αγώνα. Από τους υπόλοιπους παίχτες ο Βασιλόπουλος δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής με κυριότερο λόγο ότι δεν υπήρξε ανάγκη για «ειδικές» καταστάσεις στην άμυνα (κάτι που πιθανότατα θα συμβεί σήμερα απέναντι στον Γκούροβιτς), αλλά στο λίγο που έπαιξε έδειξε σε καλή κατάσταση, ο Διαμαντίδης σε όχι πολύ καλή μέρα αλλά με θετικό πρόσημο στην απόδοσή του, ο Ζήσης σε ρηχά νερά και με λίγο χρονο συμμετοχής, ο Χατζηβρού λίγα πράγματα και ο Κακιούζης απλά δεν χρειάστηκε. Τέλος, ο Παπαδόπουλος αν και ξεκίνησε καλά στη συνέχεια έπεσε αρκετά. Ήταν πάντως για άλλη μια φορά η πλέον αξιόπιστη λύση μέσα στη ρακέτα. Ο Γιαννάκης, σοφά σκεπτόμενος του έσωσε αρκετές ανάσες για τις μάχες με τον Μίλισιτς…

Σε κάθε περίπτωση και παρά τη νίκη, χτες ήταν φανερή η έλλειψη του Φώτση. Ο Πελεκάνος, τον οποίο εκτιμάμε ιδιαίτερα σαν παίχτη, δεν δείχνει προσαρμοσμένος στα συστήματα της Ελλάδας. Παρ’ότι μπήκε στο παιχνίδι με πολύ διάθεση να τρέξει, να μαρκάρει και να διεκδικήσει ριμπάουντς, αρκετές φορές βρισκόταν εκτός θέσης δημιουργώντας ένα μικρό πρόβλημα ισορροπίας. Για το θέμα του Φώτση και τις νέες αιχμές Παπαδόπουλου προς την ομοσπονδία δεν έχουμε να πούμε πολλά, θεωρούμε τόσο το timing όσο και τις δηλώσεις του ιδιαίτερα ατυχείς (για μια ακόμη φορά)..

Από το χτεσινό παιχνίδι κρατάμε:
– Τον χαρακτήρα της ομάδας στην επίθεση όταν με τα εύστοχα σουτ στα κρίσιμα σημεία.
– Την επανεμφάνιση του Τσαρτσαρή σε υψηλά επίπεδα απόδοσης
– Τον ικανοποιητικό αριθμό λαθών (μόλις 7 στο παιχνίδι) αν και η άμυνα του Ισραήλ δεν διεκδικεί και δάφνες…
– Την απόδοση της ομάδας επιθετικά με τα τρία γκαρντ στο παρκέ (Παπαλουκά, Σπανούλη, Διαμαντίδη)

Και ξεχνάμε:
– Την αδυναμία στο μαρκάρισμα του Χαλπερίν (20π, 6ασ σκοράροντας και από μακριά και με drive)
– Τις κακές περιστροφές που έδωσαν αρκετά ελεύθερα σουτ 3 πόντων από τις γωνίες, άσχετα αν δε μπήκαν (το Ισραήλ σούταρε με 5 στα 20 τρίποντα). Με την Σερβία δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια.

Σήμερα τα κρίσιμα με την Σερβία. Υπάρχει και εκείνη η 30άρα που μας κάθεται κάπως, ελπίζουμε να γυαλίζει το μάτι των Ελλήνων σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση αυτό το παιχνίδι μονοπολούσε το ενδιαφέρον του προπονητικού τιμ τις τελευταίες μέρες οπότε λογικά πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι…

Advertisements