Σε προηγούμενο post που αφορούσε το match program του αγώνα με τον Άρη γράψαμε ουκ ολίγα. Κάποιοι συμφώνησαν και κάποιοι διαφώνησαν με την άποψή μας, ότι ήταν ένα κάτω του μετρίου match program που δεν ταίριαζε με την αίγλη που έχει ο Παναθηναϊκός ως ομάδα. Απ’ότι φαίνεται όμως την ίδια άποψη με εμάς είχαν και στο τμήμα Μάρκετινγκ της ΚΑΕ κι έτσι το δεύτερο τεύχος ήταν σαφέστατα ποιοτικά αναβαθμισμένο.

Εντάξει, υπάρχουν ακόμα ατέλειες κληρονομιά του προηγούμενου MP, αλλά:

– Στο στήσιμο επιτέλους έγινε μια εικαστική επιμέλεια. Δεν είναι απαραίτητο ότι έγινε από επαγγελματία γραφίστα αλλά δείχνει ότι έχει δοθεί μια προσοχή.

– Τα κείμενα έχουν ουσία και έχουν αποφευχθεί οι φανφάρες με «άγουρα φρούτα» και «ροζ πάνθηρες». Γενικά σε ότι αφορά τα κείμενα έχει υπάρξει μια δημοσιογραφική προσέγγιση του αγώνα και όχι απλά ένα συνοθύλευμα λέξεων για να γεμίσει ο χώρος.

– Τα ρόστερ των ομάδων παρουσιάζονται με ωραίο τρόπο με φωτογραφίες των παιχτών όμορφα στοιχισμένες.

– Έφυγε αυτό το αντιαισθητικό bold στα κείμενα. Έγινε bold η εισαγωγή του κειμένου και ο τίτλος και plain text το κείμενο. Μπήκαν και μερικές φωτογραφίες και το ομόρφυναν. Οι φωτογραφίες σε ορισμένα κείμενα θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες και διαφορετικού ύφους, πχ στη σελίδα 11 η φωτογραφία του Σάρας θα μπορούσε να είναι εκτός γηπέδου και να πιάνει το 1/3 της σελίδας στο κάτω μέρος μιας και το κείμενο δεν ξεπερνά τις 200 λέξεις και έχει «απλωθεί» άσχημα…

– Οι διαφημίσεις είναι επιτέλους στις δεξιές σελίδες! Με εξαίρεση το σαλόνι των σελίδων 21 και 22 που πάλι φιλοξενούν δύο διαφημίσεις αντικριστά (σε ένα κανονικό έντυπο ακόμα και άρνηση πληρωμής θα υπήρχε από τον πελάτη αν γινόταν τέτοιο σφάλμα) οι υπόλοιπες είναι σωστά τοποθετημένες.

– Από «αφίσες» υπήρχε μόνο μία (και όχι η υπερβολή των τριών του προηγούμενου MP), αλλά η λάθος μία (ο Μπατίστ να καρφώνει). Η σωστή αφίσα για το συγκεκριμένο θα ήταν η φωτογραφία της σελίδας 10 (ο Στόγιαν την ώρα που κόβει τον Μοντέρο).

– Πολύ όμορφη η επιλογή του tribute στον Μποντιρόγκα και εξαιρετική η επιλογή της φωτογραφίας με τον Ντέγιαν κουστουμάτο να χαιρετά τον κόσμο – προφανώς από το παιχνίδι με την Ρόμα)

– Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος: Μπορεί να το γράφαμε για πλάκα στο προηγούμενο post (σχολιάζοντας την άκυρη φωτογραφία του προηγούμενου Match Program) ότι καλύτερα να έβαζαν μια φωτογραφία του Θανάση με μπέρτα, όμως ο art director το τόλμησε και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε (στο εξώφυλλο ο Θανάσης με μπέρτα και ο Παύλος -χωρίς μπέρτα- σε πρώτο πλάνο κρατάνε εν μέσω κόσμου το κύπελλο του Μπερτομέου). Ένα εξώφυλλο πραγματικά συλλεκτικό. Μόνο αυτό το αχνό VS που «σκάει» και πάνω στο πρόσωπο του Παύλου με χάλασε λίγο, δεν χρειαζόταν…

Αν και άσχετο με το Match Program πρέπει να αναφερθεί. Αξιέπαινη η πρωτοβουλία της συνεργασίας με τον Ερυθρό Σταυρό και το μοίρασμα από τους εθελοντές ενημερωτικού υλικού. Εύγε!

Ευτυχώς λοιπόν φαίνεται ότι μπήκε σε καλό δρόμο… Γιατί είχαμε ανησυχήσει είναι η αλήθεια…

Advertisements