..από το πρώτο «κύμα» διακοπών αυτό που μου έκανε εντύπωση όσο απουσίαζα είναι τα όσα μάθαινα από τις εφημερίδες καθώς και από διάφορους φίλους σχετικά με τα ποσά που δαπανήθηκαν για ορισμένες μεταγραφές. Ο «la bomba» Ναβάρο επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα με πενταετή συμφωνία η οποία θα του αποφέρει περίπου 20 εκ. $, ο Τσάιλντρες συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για τρία χρόνια με συνολικές απολαβές γύρω στα 20 εκ. $, οι Ντελφίνο και Γκαρμπαχόσα θα εισπράξουν περίπου 9 εκ. € έκαστος για τρία χρόνια συνεργασίας με την Κίμκι, ενώ ο Νάχμπαρ θα εισπράξει γύρω στα 3 εκ. $ ετησίως από τη Δυναμό Μοσχας.. Τι ακριβώς έχουμε; Την τρέλλα προέδρων που θέλουν να δουν την ομάδα τους στην κορυφή (Αγγελόπουλοι), το «ξέπλυμα»(?) του χρήματος στην Ρωσία, την υπερίσχυση του Ευρώ έναντι του Δολλαρίου και το ότι ένα σημαντικό ποσοστό στις ΗΠΑ πηγαίνει στην εφορία..

Σε ότι αφορά την Εθνική Ομάδα, μετά την αναμενόμενη πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, δεν μας χάλασε καθόλου η τοποθέτησή μας στον όμιλο μαζί με Ανγκόλα, Κίνα, Ισπανία, ΗΠΑ και Γερμανία (ενώ ο άλλος όμιλος απαρτίζεται από Αργεντινή, Αυστραλία, Ιράν, Λιθουανία, Ρωσία και Κροατία), καθώς στο χιαστί παιχνίδι που οδηγεί στην οκτάδα αποφεύγουμε Αμερικάνους και Ισπανούς.. Αναλυτικά οι αγωνες της Εθνικής μας ομάδας στη φάση των ομίλων (σε ώρα Ελλάδος):

10/08 Ισπανία-Ελλάδα (09:30)
12/08 Ελλάδα-Γερμανία (09:30)
14/08 ΗΠΑ-Ελλάδα (15:00)
16/08 Ελλάδα-Ανγκόλα (04:00)
18/08 Ελλάδα-Κίνα (09:30)

Σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό, ο assistant-Ιτούδης γύρισε από το Ντιτρόιτ και ο scouter-Πιστιόλης παρακολουθεί από κοντά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων.

P.S.1 Αντιγράφοντας από ένα σχετικό αφιέρωμα του ΕΘΝΟΣΠΟΡ net σε ότι αφορά τον Ντομινίκ Ουίλκινς:  «Οι ετήσιες απολαβές του ανέρχονταν στα 3,6 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι 1,2 δισ. δρχ. τότε». 

P.S.2 Είχαμε και γενέθλια τις προάλλες.. Ιδού και το πρώτο post..

P.S.3 Kάπου πήρε το μάτι μου ότι το κλειστό γυμναστήριο του Πύργου ονομάζεται: Κλειστό Γυμναστήριο «Γιώργος Βασιλακόπουλος». Άνευ σχολίων..