…από Παναθηναϊκό και Πρόκομ σήμερα. Η ομάδα φάνηκε ιδιαίτερα σφιγμένη, καθόλου συγκεντρωμένη και έκανε ντέρμπι ένα ματς που θα έπρεπε να το έχει καθαρίσει πιο εύκολα και πιο γρήγορα.  Τελικά την λύση την έδωσε η άμυνα αλλά η αμυντικά προσπάθεια προδώθηκε από τις κακές επιλογές στην επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από την αρχή με ιδιαίτερη διάθεση στην άμυνα αλλά και καλό ρυθμό επιθετικά κλείνοντας την πρώτη περίοδο με πάνω από 20 πόντους. Κάπου εκεί όμως χάθηκε η διάθεση στην επίθεση κι έτσι το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα με το τελικό 74-66 να αποδίδει στο ακέραιο το μέτριο θέαμα (παρά τα πολλές δεύτερες επιθέσεις και από τις δύο ομάδες). Η Πρόκομ το πάλεψε, αλλά έμεινε από …κλάση απέναντι ποιοτική ανωτερότητα του Παναθηναϊκού. Δεν προσφέρεται για ιδιαίτερη ανάλυση το σημερινό παιχνίδι, πέρα από κάποια στοιχεία που ίσως έχουν σημασία:

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έπαιζε μετά από κάθε καλάθι μια άμυνα zone press που κατέληγε σε 2-3. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιο παιχνίδι και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Ετοιμάζει κάτι ο Σέρβος για το μέλλον;

Όσο έμπαιναν τα τρίποντα (δηλαδή στο πρώτο δεκάλεπτο) ο Παναθηναϊκός είχε ρυθμό και κυριαρχούσε. Μόλις σταμάτησαν να μπαίνουν άρχισαν οι τσουρουκιές. Σε κακή μέρα και οι ψηλοί σήμερα. Πέκοβιτς και Μπατίστ ταλαιπωρήθηκαν πολύ από τον Βάρντα που έμοιαζε ανίκητος ψηλά και …ακίνητος χαμηλά όσο κι αν σπρώχναν οι πράσινοι σέντερ. Υπάρχουν ελαφρυντικά πάνως λόγω του ταλαιπωρημένου οργανισμού και των δύο από αρρώστιες και τραυματισμούς.

Μιας και μιλάμε για ψηλούς, για ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δοκίμασε για αρκετή ώρα σχήμα με Μπατίστ και Πέκοβιτς και ήταν πάλι τραγωδία. Στατικός στην επίθεση, αργός στις αλλαγές στην άμυνα, δεν πιάνει ρυθμό με τίποτα έτσι.

Πήρε αρκετό χρόνο ο Καλάθης και αμυντικά βοήθησε με την πίεση του στην περιφέρεια της Πρόκομ ενώ επιθετικά έβγαλε κανά δυο ασίστ αλλά ως είθισται έριξε και κάτι απερίγραπτα τούβλα.

Αδικαιολόγητα πολύ χρόνο εκτός ο Σάρας που μπορεί να μην ξεκίνησε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο και να έδειχνε ότι δεν είναι στην καλύτερή του μέρα αλλά θα ήταν η καλύτερη λύση για να ανατρέψει ο παναθηναϊκός το σκηνικό που είχε επιβάλλει η Πρόκομ με αργό ρυθμό και έντονο physical. Απόδειξη ότι στα τελευταία λεπτά που έπαιξε άνοιξε λίγο το ματς, έβαλε και κάποιος πόντους, παίχτηκε λίγο μπάσκετ και έτσι έκλεισε τελικά το παιχνίδι σε αυτό +8 για τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ. Σήμερα λόγω έλλειψης αμαξιού (και με τον Ντράζεν κλεισμένο στο παρθεναγωγείο) έμεινα και είδα το παιχνίδι από την τηλεόραση. Για καλή μου τύχη έπεσα σε κεφάτο Φίλιππα:
Σχολιάζοντας την αλλαγή της Πρόκομ στον πρώτο δεκάλεπτο: «Βάζει τον Λάπετα; Αυτός είναι πιο αργός κι από εμένα! Θα τον τρελλάνει ο Μπατίστ». Φυσικά ο Μπατίστ δεν τρέλλανε κανέναν σήμερα.
Μετά από αιφνιδιασμό της Πρόκομ: «Αν τους αφήσεις να τρέξουνε θα σου βγάλουν λαγούς από το μανίκι…» Ναι, και άσους από το καπέλο, Φίλιππα!
Με αφορμή μια καθυστερημένη αντίδραση της στατιστικής υπηρεσίας να χρεώσει μια ασίστ στον Γουντς τον οποίον αποθέωνε εκείνη την ώρα: «Οι στατιστικάριοι δε μας ακούν να προσθέσουν μια ασίστ;». Στατιστικάριοι όπως λέμε αποθηκάριοι;
Μετά από α λα Σάρας ασίστ του Καλάθη στον Πέκοβιτς: «ααααχαχα αυτός ο μικρός έιναι πολύ αλητήριος». Στην αμέσως επόμενη φάση ο Καλάθης κάνει ένα γρήγορο coast to coast και η αποθέωση συνεχίζεται: «Μήπως είναι άνεμος ο μικρός; Τον είδες;». Στην αμέσως επόμενη φάση ο Καλάθης κάνει airball από τα 5 μέτρα και η αποθέωση σταματάει: «ε, τώρα κάνει βλακείες. Τί είναι αυτά; Πήρε θάρρος!». Εσύ του το δωσες Φίλιππα!

ΥΓ2. Αν η αγωνιστική εμφάνιση της ομάδας σήμερα ήταν κακή η …οπτική ήταν απαράδεκτη. Τρελές αξυρισιές: Τέπιτς, Νίκολας, Καλάθης, Τσαρτσαρής, Φώτσης, Περπέρογλου, Πέκοβιτς μέχρι και ο Σάρας. Τρίζει το ντουλαπάκι του Μπετσίροβιτς… Πέντε «φ» για όλους…

Advertisements