...εν πτήση

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν απέκτησε «τον παιχταρά του ΝΒΑ» όπως είπε και ο Θανάσης το Σάββατο και ισχυροποίησε τα μέγιστα την φροντ-λάιν του. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε τον Χάισλιπ με τα τεσσάρια του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια μπορούμε να πούμε ότι διαθέτει το άλμα και τα αθλητικά προσόντα του Φώτση και τον δυναμισμό του Ντικούδη. Δεν διαθέτει όμως σε καμία περίπτωση την πλαστικότητα του Τσαρτσαρή ή το σουτ του Αλβέρτη.

Τι περιμένει λοιπόν ο Παναθηναϊκός από τον Χάισλιπ; Πρώτα απ’όλα περιμένει τον παίχτη που θα προσθέσει δυναμισμό στην υποτονική λόγω Φώτση και Τσαρτσαρή θέση του PF. Είναι σαφές ότι επιλέχτηκε ένας παίχτης που να μπορεί να τρέξει το γήπεδο για να παίξει ο Παναθηναϊκός με γρήγορο transition. Επίσης περιμένει βοήθεια στα ριμπάουντ αλλά κυρίως περιμένει (ή μάλλον ελπίζει) και μαζί και όλοι μας να τα τακιμιάσουν με τον Σάρας και τότε θα δούμε μπάσκετ από άλλον πλανήτη. Αν Σάρας και Μπαστόν στην Μακάμπι έκαναν αυτά που έκαναν με τον Χάισλιπ ο Λιθουανός έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σπάσει τα κοντέρ. Δεν ξέρω βέβαια πόσο καλά παίζει το πικ εν ρολ ο Αμερικανός αλλά αυτό θα το δούμε σύντομα.

Τι ΔΕΝ περιμένει ο Παναθηναϊκός από τον Χάισλιπ; Σίγουρα δεν περιμένει πολλούς πόντους. Όλα τα επιθετικά συστήματα του Παναθηναϊκού προσανατολίζονται στους γκαρντ και το 5. Η επίθεση από την θέση 4 χρησιμοποιείται κυρίως σαν δευτερεύουσα λύση και συνήθως με σουτ έξω από τα 6.25. Ο Χάισλιπ δεν αναμένεται να πάρει πολλές τέτοιες προσπάθειες παρ’ ότι τα ποσοστά του όταν έπαιζε στην Ευρώπη δεν ήταν χαμηλά, ιδιαίτερα στην Εφές και την πρώτη χρονιά στην Μάλαγα. Από κει και πέρα δε μπορεί να περιμένει και την αμυντική αποτελεσματικότητα του Τσαρτσαρή στις αλλαγές όταν θα καλείται να μαρκάρει κοντύτερο παίχτη. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο στην άμυνα του Παναθηναϊκού γι’αυτό αν μπορεί κανείς να κάνει μια πρόβλεψη περιμένω να δω περισσότερη ώρα στο παρκέ τον Χάισλιπ με τον Μπατίστ παρά με τον Πέκοβιτς.

Όπως και να’χει – και αυτή είναι η ουσία – η απόκτηση του Χάισλιπ δείχνει πλέον πέρα πάσης αμφιβολίας ότι ο Παναθηναϊκός ποντάρει πολλά στην φετινή χρονιά. Όπως έχουμε γράψει και πριν μερικές εβδομάδες ο Παναθηναϊκός βλέπει την φετινή χρονιά ως κομβικής σημασίας για τον μεγάλο αντίπαλό του και αντιλαμβάνεται ότι αν κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από τους τίτλους φέτος θα δημιουργήσει τσουνάμι στο λιμάνι που θα πάρει κάποια χρόνια να ξεπεραστεί. Γι’αυτό μετά τις αρχικές δηλώσεις Ομπράντοβιτς βλέποντας ότι οι λιμανίσιοι τσίμπανε (βλέπε δηλώσεις Τσίλντρες περί αλαζονείας) ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ρίχνει λάδι στην φωτιά με νέες δηλώσεις Ομπράντοβιτς και στο καπάκι δηλώσεις του Γίγαντα Μάνου για τον Παπαλουκά. Παράλληλα όμως δεν μένουν στα λόγια αλλά κάνουν και τα απαραίτητα έργα με την έλευση του Χάισλιπ την στιγμή που θα μπορούσε να είχαν αρκεστεί στον οποιονδήποτε φέρελπι Σέρβο που θα κάλυπτε το κενό μέχρι τον γυρισμό του Τσαρτσαρή.

Τέλος, αποδεικνύεται ορθή η τοποθέτηση του Παναθηναϊκού υπέρ των 3 μη κοινοτικών στην Α1. Και αντί να ισχυροποιηθεί ο Ολυμπιακός από αυτήν την αλλαγή όπως όλοι πιστεύαμε τελικά ισχυροποιήθηκε ο Παναθηναϊκός. Πώς τα φέρνει καμιά φορά ε;

ΥΓ. Πάντως όπως ανέφερε κι ο Ντράζεν στο προηγούμενο ποστ περιμένω κι εγώ με αγωνία να ακούσω τον Φίλιππα να μιλάει για τον Χάισλιπ. Θυμάμαι πολύ καθαρά όταν έπαιζε εναντίων του Ολυμπιακού να τον αποκαλεί (ειρωνικά) «σόουμαν», «ανούσιο», «κατάλληλο για τσίρκο» και άλλα τέτοια. Η αλήθεια είναι ότι ο χάισλιπ τότε τον ψιλοδικαίωνε τον Φίλιππα γιατί εκείνη την περίοδο οι εμφανίσεις του ήταν όντως μέτριες αλά γενικά έχει τέτοια προσόντα που μπροστά του ο Τσίλντρες μοιάζει με τσικό.

Advertisements