Σε μια ομάδα που δεν έχει συνηθίσει να χάνει οι ήττες φέρνουν γκρίνια. Αυτό είναι δεδομένο. Έτσι και η χτεσινή ήττα του Παναθηναϊκού ήταν αναμενόμενο να δημιουργήσει μια …τρικυμία. Μέχρι εκεί όμως. Ξαφνικά -σε μια κρίση οπαδικής υπερβολής- η τρικυμία πάει να γίνει τσουνάμι γκρίνιας και αμφισβήτησης.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιός ο λόγος για αυτή την …ψυχολογία.

Η προφανής απάντηση είναι ότι η ομάδα δεν παίζει καλό μπάσκετ και αυτό έχει αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη του κόσμου. Όμως κι άλλες χρονιές δεν παίζαμε καλό μπάσκετ και παρ’ όλα αυτά δεν υπήρχαν ιδιαίτερες αντιδράσεις παρά μόνο μια γενική ανησυχία. Τι έχει αλλάξει φέτος; Είναι απλό… Οι προσδοκίες είναι μεγάλες όχι μόνο γιατί περιμένουμε να τα (ξανά)πάρουμε όλα αλλά και γιατί θέλουμε (για μια ακόμα χρονιά) να το κάνουμε απέναντι στον γεμάτο ελπίδες Ολυμπιακό. Και η σκέψη ότι στο κόλπο βρίσκεται και ο Ολυμπιακός ανεβάζει την αδρεναλίνη.

Φυσιολογικό; Ναι, αλλά να δούμε την κατάταση όπως πραγματικά έχει;

Στην Ευρωλίγκα εκτός από εμάς υπάρχουν κάποιες ομάδες εξίσου ικανές. Μιλάω φυσικά πρώτα απ’ όλα για τις δύο Ισπανικές τις οποίες έχουμε ήδη αντιμετωπίσει ή θα κληθούμε να (ξανά)αντιμετωπίσουμε και σε δεύτερο επίπεδο για τον Ολυμπιακό, την πάντα επικίνδυνη Σιέννα και την ΤΣΣΚΑ. Αν λοιπόν είμαστε αρκετά καλοί για να πάρουμε την Ευρωλίγκα θα έχουμε την ευκαιρία στα επόμενα παιχνίδια να το δείξουμε. Και αν τα καταφέρουμε τότε η χτεσινή ήττα θα ξεχαστεί γρήγορα. Αν δεν τα καταφέρουμε τότε δεν θα μας φταίει σε τίποτα το χτεσινό αποτέλεσμα. Κοινώς η ήττα από την Παρτιζάν απλά διαγράφει οποιαδήποτε …πολυτέλεια μπορεί να υπήρχε για χαλάρωση. Τίποτα περισσότερο. Κατά τ’ άλλα υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος, αρκετά παιχνίδια και αν ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που θέλει να λέγεται ότι είναι (φαβορί για την κούπα) τότε δεν έχει παρά να το αποδείξει στο γήπεδο.

Όσο για το κακό μπάσκετ που παίζει ο Παναθηναϊκός αυτό για την εποχή είναι φυσιολογικό. Άλλωστε το ραντεβού με το καλό μπάσκετ –το έχουμε πει πολλές φορές- είναι για τα μέσα Φλεβάρη. Τώρα ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε μέτριοι.

ΥΓ. Παρουσία παιδιών ο τελικός Κυπέλλου. Ξενέρωμα…

Advertisements