«Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό αν οι παίχτες του ΝΒΑ προχωρήσουν σε lock out την επόμενη σαιζόν».
Τάδε έφη Γιαν Γιάγκλα ο συμπαίχτης του Νοβίτσκι στην Εθνική Γερμανίας.

Το όνομα του Γερμανού παιχταρά δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται για τον Παναθηναϊκό. Πριν αρκετούς μήνες, κατά την διάρκεια των περσινών τελικών του πρωταθλήματος, το theplayer.gr με το λανσάρισμά του είχε βγάλει μια είδηση για «συμφωνία ευρωπαίου παιχταρά του ΝΒΑ με τον Παναθηναϊκό». Οι …διαρροές τότε συνέκλιναν σε προσύμφωνο του Νοβίτσκι  το όνομα του οποίου δεν αναφερόταν αλλα΄φωτογραφιζόταν στο κείμενο του theplayer.gr. Μάλιστα το site είχε πάει την υπόθεση ακόμα παραπέρα (εντελώς αυθαίρετα απ’ότι φάνηκε στην πράξη) λέγοντας ότι ο περί ου ο λόγος θα βρισκόταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο επόμενο παιχνίδι. Βεβαίως παρά τον χαμό που είχε δημιουργηθεί τότε δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση ούτε υποψία επιβεβαίωσης με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο site να δεχτεί ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία του με το καλημέρα.

Το θέμα με τον καιρό ξεχάστηκε μέχρις ότου πρόσφατα έφτασε στα αυτιά μας από αξιόπιστη πηγή ότι το προσύμφωνο ΟΝΤΩΣ υπάρχει και «δεσμεύει» τον Νοβίτσκι να παίξει στον Παναθηναϊκό αν επιστρέψει στην Ευρώπη. Και τώρα λίγες εβδομάδες μετά ο Γιάγκλα έρχεται και λέει κι αυτός το ίδιο πράγμα. Απ’ότι φαίνεται λοιπόν όντως κάτι υπάρχει. Έστω και χωρίς καμία ιδιαίτερη νομική ισχύ φαίνεται να έχει υπάρξει προσέγγιση και μια –κάποια- συμφωνία (τους όρους της οποίας βεβαίως δεν τους γνωρίζει μάλλον κανείς αυτή τη στιγμή).

Το ερώτημα που προκύπτει πάντως είναι πως ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μια μεταγραφή δεκάδων εκατομμυρίων τη στιγμή που δεν φαίνεται διατεθειμένος να επενδύσει σαφώς λιγότερα χρήματα κλείνοντας την τρύπα στο άσο και κάνοντας εαυτόν πρώτο φαβορί στην φετινή (αποδυναμωμένη) Ευρωλίγκα. Προσωπική μας εκτίμηση πολύ δύσκολά θα προχωρούσε μια τέτοια μεταγραφή στις δεδομένες συνθήκες αλλά σε κάθε περίπτωση μάλλον άδικα το συζητάμε εξαρχής καθώς το lock out του ΝΒΑ εκ των πραγμάτων δε μπορεί να διαρκέσει για πάντα και τα αστέρια αυτού του βεληνεκούς πολύ δύσκολα θα ρισκάρουν να αφήσουν τον πακτωλό χρημάτων που διακινείται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και βεβαίως το πρεστίζ του ΝΒΑ για την φτωχή και ταπεινή Ευρωλίγκα…