..και να λοιπόν που έγινε το break.. Ότι δεν έγινε την Τρίτη, έγινε τελικά χθες (έστω και αν στο τέλος πήγαμε να τα κάνουμε θάλασσα). Τι είδαμε συνολικά στα δυο πρώτα ματς; Έναν Παναθηναϊκό προετοιμασμένο, μα πάνω απ’όλα πεισμωμένο.. Αίσθησή μου είναι πως οι περισσότερες ομάδες στη Ευρώπη θα κατέρρεαν όταν διαφορά πήγε στο -16 (και ενώ έχεις χάσει έτσι όπως έχεις χάσει το πρώτο παιχνίδι, απέναντι σε μια τέτοια ομάδα και ειδικά μέσα σε μια τέτοια έδρα), αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι.. Αφήσαμε το μπάσκετ «ελευθέρας βοσκής» (που θα έλεγε και ο Πεδουλάκης..) με τις ποικιλίες του Νίκολας (που ακούστηκε να κατεβάζει και να δημιουργεί, αντί να εκτελεί) και παίξαμε πιο ορθολογιστικά..

Το ζητούμενο είναι να διαχειριστούμε την (φυσιολογική) ευφορία που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.. Η σειρά εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη, η Μπαρτσελόνα θα «λυσσάξει» για να ξαναπάρει το πλεονέκτημα και να πάει στο δικό της final four.. Γι’αυτό ας κρατάμε μικρό καλάθι και ας είμαστε ακόμα φειδωλοί.. Έχει δρόμο ακόμα η σειρά.. Οι «φιέστες» μπορούν έυκολα να γίνουν «κηδείες» (όπως π.χ. έγινε χθες στο ΣΕΦ)

Το ερώτημα είναι το αυτονόητο: αν θ’αντέξουν οι Διαμαντίδης και Μπατίστ δυο ακόμα 35λεπτα και 30λεπτα αντίστοιχα.. Επίσης, μακάρι ο Σάτο ν’αφήσει αυτά τα άσκοπα (και άστοχα) postαρίσματα που έκανε όλη τη χρονιά (ή μάλλον τον έβαζαν να κάνει) και να κάνει ότι έκανε και χθες, θυμίζοντας το αγρίμι που βλεπαμε στη Σιένα.. Ο Καλάθης ήταν πραγματικά μια ευχάριστη έκλπηξη χθες στο β΄ημίχρονο, οι Περπέρογλου-Καιμακόγλου μάλλον έχουν φανεί κατώτεροι των περιστάσεων, ενώ ο Τέπιτς είναι DNP. Η βοήθεια από τον πάγκο είναι απαραίτητη για να «βγουν» τα δυο επόμενα παιχνίδια.. Ας ελπίσουμε και ο Μάριτς να μπορεί να αντέξει λίγα λεπτά παραπάνω..

P.S.1 Φυσικά το χθεσινό διπλό θα μπορούσε να συνδυαστεί μόνο με μέγα Συρίγο.. Τι για Ρότζερς ακούσαμε, τι για Σάντσεθ, ενώ ο Φίλιππας μάλλον περιμένει ακόμα τον Φώτση να εκτελέσει δυο βολές λίγο πριν το τέλος (και ενώ η Μπαρτσελόνα είχε 4 ομαδικά φάουλ..) Εποποιία..

P.S.2 Οι δηλώσεις του Πασκουάλ είναι για τα μπετά.. Μάλλον ο τύπος ζει μέσα σε μια γυάλα.. Όταν σου γυρνάνε παιχνίδι από το -16 μέσα στην έδρα σου είναι θρασύτατο να μιλάς για τους διαιτητές.. Αλλά τι να λέμε τώρα, εδώ το παλικάρι εξέφρασε παράπονα και για το πρώτο παιχνίδι..

P.S.3 Ε όχι και να χάσουμε από σουτ του Λάκοβιτς.. Να ήταν ο Ναβάρο (respect, πήγε να το γυρίσει μόνος του), να το συζητήσουμε..