«Παπούλη, άντε σιγά-σιγά προς χώμα μεριά, μέσα από την ψυχή μου»

Αυτό το μήνυμα που δημοσιεύτηκε από χρήστη του gazzetta.gr με «αποδέκτη» τον Θανάση Γιαννακόπουλο εξόργισε τον DPG ο οποίος εισέβαλλε στα γραφεία της ιστοσελίδας και προσπάθησε (σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το ίδιο το site) να βρει -με άγνωστες προθέσεις- τον δημοσιογράφο Ν. Βασιλαρά.

Εντάξει, το μήνυμα είναι απαράδεκτο, όμως ποιος μπορεί να σκεφτεί ότι αποτελεί «άποψη» του gazzetta.gr και όχι αυτό που μοιάζει προφανές στην κοινή λογική δηλαδή αποτέλεσμα της έλλειψης προσοχής ενός moderator; Τι εννοώ… Το gazzetta.gr είναι ένα site πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας, αυτή τη στιγμή είναι μαζί με το sport24 τα δύο μεγαλύτερα αθλητικά sites. Και έχει ένα community δεκάδων χιλιάδων εγγεγραμμένων χρηστών οι οποίοι καθημερινά παράγουν κάποιες χιλιάδες (κυριολεκτικά χιλιάδες) σχόλια. Τα σχόλια δημοσιεύονται κατόπιν ελέγχουν και για αυτή την δουλεία (αποκλειστικά για αυτή τη δουλειά) το site έχει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας 4 moderators σε πλήρη απασχόληση. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε moderator διαβάζει κάθε μέρα πάνω από 1000 μηνύματα. Πόσο δύσκολο λοιπόν είναι από απροσεξία/αμέλεια/βαρεμάρα ή οτιδήποτε άλλο να «περάσει» και μερικά απρεπή μηνύματα; Η απάντηση είναι προφανής…

Κατ’ επέκταση γεννάται η απορία πως αποφάσισε ο ΔΠΓ ότι το μήνυμα αυτό είναι τόσο σημαντικό για να προκαλέσει μια «δυναμική» αντίδραση και ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιδράσει είναι να εισβάλει σε ξένη ιδιοκτησία και να απειλήσει δημοσίως και ενώπιων μαρτύρων συγκεκριμένα πρόσωπα. Προφανώς το μήνυμα ήταν απλά η αφορμή η αιτία βρίσκεται αλλού. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι πρεσβεύει ο κος Βασιλαράς (http://www.gazzetta.gr/bloggers/vasilaras/) καθώς δεν τον διαβάζω αλλά δε μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να γράφει που να δικαιολογεί τέτοια αντίδραση.

Η ουσία είναι αλλού. Δυστυχώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα με την dr Jekyll / mr Hyde προσωπικότητα του. Μέχρι πρόσφατα αυτή του η συμπεριφορά είχε αντίκτυπο αποκλειστικά και μόνο στους οπαδούς του Παναθηναϊκού οπότε μπορεί και να μην τον ένοιαζε ιδιαίτερα, από δω και πέρα όμως τέτοιες συμπεριφορές θα έχουν αντίκτυπο και στις επιχειρηματικές του επενδύσεις… Ο ΔΠΓ δυστυχώς φαίνεται να μην καταλαβαίνει ότι ο κόσμος (στον οποίο πλέον απευθύνεται μέσα από τον όμιλο DPG και τις δραστηριότητές του) έχει ελάχιστη ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Η εικόνα του «υπεράνω νόμων και θεσμών» ευκατάστατου επιχειρηματία κάποτε μπορεί να προκαλούσε και έναν υπόγειο θαυμασμό τώρα όμως προκαλεί αποστροφή.

Κρίμα, πολύ κρίμα, για έναν άνθρωπο που έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει να αυτοκαταστρέφεται κατ’αυτό τον τρόπο και ακόμα μεγαλύτερο κρίμα να αμαυρώνει το σπουδαίο όνομα της οικογένειάς του. Ελπίζω ακόμα και την ύστατη στιγμή να το αντιληφθεί και να αλλάξει ρότα…