ακόμα προσκυνάει..

Παρίσι, 11 Απριλίου 1996! Το πρώτο αστέρι, το πρώτο Ευρωπαϊκό! Όλα ξεκίνησαν από εδώ, από τους Γουίλκινς, Αλβέρτη, Βράνκοβιτς, Γιαννάκη, Οικονόμου, Κόρφα, Παταβούκα, Σταυρακόπουλο, Βουρτζούμη, Μυριούνη, Πετσάρσκι και Μάλκοβιτς!

Λόγω ηλικίας δεν θυμάμαι πολλά από εκείνο το βράδυ.. Το μόνο που μπορώ να μοιραστώ είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο είχα ξεχάσει να μιλήσω.. Σε ένα ολόκληρο χωριό που το Πάσχα ξανανιώνει, για δύο ώρες δεν ακουγόταν τίποτε απολύτως..

Παραδοσιακά πριν από τα Final Four ξαναβλέπω όλα τα προηγούμενα.. Μόνο που αυτή τη φορά οφείλω να είμαι περισσότερο παρατηρητικός, αφού κάτι πρέπει να γράψω! Βλέποντας ξανά το παιχνίδι, παρατήρησα ότι η Μπάρτσα του Ρενέσες (0/4 F4, αλήθεια πήρε ευρωπαϊκό τίτλο;) ήταν περισσότερο διαβασμένη από την ΤΣΣΚΑ ή καλύτερα έμαθε από τα λάθη των Ρώσων. Ποια είναι αυτά; Η αντιμετώπιση του Ντομινικ.. Ο Αμερικανός όντας περισσότερο γυμνασμένος από τους αντιπάλους του, δεν παιζόταν στο ένας με έναν.. Τι έκανε ο Ισπανός για να τον αντιμετωπίσει; Έβαλε τον Καρνισόβας να τον κυνηγάει παντού και κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα ο Ντομινικ, έτρεχε για βοήθεια εκείνος που βρισκόταν στη δυνατή πλευρά.. Με τον Ντομινικ κυνηγημένο από δύο, χρειαζόμασταν έναν να μας τραβήξει επιθετικά.. Το όνομα αυτού, Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο «φράγκι», αν και μόλις 22 χρονών, έπαιξε εξαιρετικά.. Κάτι ακόμη που παρατήρησα, ήταν η αδυναμία αντιμετώπισης της ζώνης 2-3 του Μάλκοβιτς από τους Ισπανούς. Η παρουσία του Στόγιαν στη ρακέτα, τους ανάγκασε να σουτάρουν αρκετά. Το χαμηλό ποσοστό στα σουτ από τους Καταλανούς, βοήθησε να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού. Επίσης, αν και έχω δει το παιχνίδι τόσες φορές, κάθε φορά αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν να γύρισε αυτό το παιχνίδι; Συγκεκριμένα, στο 57-44 και 63-54, σκέφτομαι ότι δεν είναι δυνατόν να κάναμε ντέρμπι το παιχνίδι αυτό. Τέλος καλό, όλα καλά..

Δηλώσεις από τον Π. Γιαννακόπουλο μετά το παιχνίδι: «Θα υπάρξουν και άλλα κύπελλα»! Που να ήξερε ο πρόεδρος..

Δηλώσεις Θ.Γιαννακόπουλου: «Το πριμ θα είναι υπέρογκο…»!

Αλήθεια, γνωρίζατε ότι έγινε ένσταση από την Μπαρτσελόνα για αντικανονικό κόψιμο του Βράνκοβιτς;  Η εκδίκαση της έγινε μάλιστα το ίδιο το βράδυ του τελικού και επισήμως ήμασταν πρωταθλητές Ευρώπης στις πέντε το πρωί..

Επίσης, ο Στόγιαν πέρα από το γεγονός ότι έπαιξε με 39 πυρετό, υπέστη και διάταση συνδέσμων από το ιστορικό κόψιμο..

Καλή Ανάσταση σε όλη την παρέα! Με μέτρο το φαγητό, γιατί έρχεται και η Τουρκία..