Χωρίς ρυθμό, χωρίς νεύρο και κυρίως χωρίς κανένα επιθετικό πλάνο η Εθνική υποτάχθηκε σχετικά εύκολα στην ανώτερη σε όλους τους τομείς Ρωσία με 61-53. Μια Ρωσία που είχε για καλύτερο παίκτη τον Χόλντεν (κατάντια…). Τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι για την Εθνική με πενιχρή επιθετική συγκομιδή.

Η Εθνική για ένα ακόμα παιχνίδι έβγαλε όλη την ένεργειά της στην άμυνα με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο jrh.jpgαναποτελεσματική στην επίθεση. Ρεσιτάλ ανορθόδοξου κοουτσαρίσματος από Μπλατ και Γιαννάκη, χάριζαν ο ένας το παιχνίδι στον άλλον. Ειδικά ο Μπλατ κατάφερε μέσα από το ίδιο του το σύστημα να εξαφανίσει τον Κιριλένκο (12π με πολύ άσχημα ποσοστά αλλά και 17ρ).

Σε ότι αφορά την Εθνική, ο Παπαλουκάς πάλι σε κακή μέρα επιθετικά (ξεκίνησε με δύο άστοχα εντελώς ελεύθερα σουτ) ακόμα κι όταν αποφάσισε να πάει τις επιθέσεις του μέχρι μέσα. Παράλληλα έκανε και πολλά «σπανούλεια» λάθη που μας ξένισαν… Λες να είναι κολλητικό; Ο Διαμαντίδης τα έδωσε όλα στην άμυνα, κέρδισε μάχες, έκοψε επιθέσεις, κατέβασε κάποια ριμπάουντς αλλά στην επίθεση φαινόταν να παίζει με μισό πνευμόνι. Ο Ζήσης σήμερα πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και δεν ήταν κακός. Παρ’όλα αυτά σα να έχει χάσει το άλλωτε σίγουρο τζαμπ σουτ του από μέση απόσταση. Φανερή επάνω του (και όχι μόνο) η έλλειψη καλής προετοιμασίας… Ο Σπανούλης ψιλοεξαφανισμένος από τα γρήγορα πόδια του Χόλντεν κυρίως και του Σαμοϊλένκο κατά δεύτερο λόγο και φανερά εκνευρισμένος είχε αρνητική απόδοση. Ειδική μνεία στον Χ»βρέττα που έκανε το απόλυτο με 0/5 εντελώς ελεύθερα σουτ.

Στα φόργουορντ ο Τσαρτσαρής μπήκε νωρίς στο παιχνίδι και αποδείχθηκε καθοριστικότατος στο μαρκάρισμα του Κιριλένκο. Όμως έχοντας τα μάτια του αποκλειστικά πάνω στον ΑΚ47 (όπως τον είπε ίσα με 20 φορές ο Σκουντής) δε μπορούσε να δώσει βοήθειες κάτω από το καλάθι εκεί που οι Ρώσσοι ώρες ώρες έκαναν πάρτι.
Ο Βασιλόπουλος φοβισμένος, προτίμησε να αναλωθεί σε σπρωξίματα και σκριν στη λίγη ώρα που έπαιξε.

Στους ψηλούς ο Ντικούδης πάλεψε αρκετά αλλά δεν ήταν στα χτεσινά επίπεδα (προφανώς!). Ειδική αναφορά και πάλι στον Παπαδόπουλο που την λίγη ώρα που έπαιξε ήταν να τον κλαίνε οι ρέγγες. Πάναργος μπροστά στα υπερηχητικά των Ρώσων, άτεχνος ακόμα και μπροστά στον Ζεβροσένκο, μοιραία έμεινε με την πετσέτα αγκαλία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο Μπουρούσης και πάλι είχε μηδενικό χρόνο συμμετοχής παρ’όλα αυτά…

Δύο λόγια για τον Κιριλένκο… Φοβερά προσόντα και καταπληκτική πλαστικότητα για το ύψος του αλλά αν ο προπονητής δεν ξέρει να τον εκμεταλλευτεί τι να σου κάνει; Αντί να τον κατεβάσουν χαμηλά και να ανοίξουν στην περιφέρεια για να ποστάρει ή να βγάλει το ελεύθερο σουτ τον άφηναν να βολοδέρνει στην κορυφή κάνοντας ντρίμπλες. Βούτυρο στο ψωμί του Τσαρτσαρή και του Ντικούδη που έχουν γρήγορα πλάγια βήματα (ειδικά ο Ντικούδης). Ήμαρτον κύριε Μπλατ!

Τί κρατάμε από το παιχνίδι:
– Την πρόκριση. Μόνο.

Τί θέλουμε να ξεχάσουμε (άμεσα!)
– Την ζώνη στο 4ο δεκάλεπτο! Από την εικόνα που έβγαλε η ομάδα αμφιβάλλω αν σε όλη την προετοιμασία είχαν δοκιμάσει ξανά ζώνη…
– Την απόδοση του Παπαλουκά. Αν το πιο καθαρό μυαλό της ομάδας Σπανουλιάζει καήκαμε!
– Την παντελή έλλειψη καθαρού μυαλού από όλη την ομάδα. Απόδειξη τα είκοσι λάθη ορισμένα εκ των οποίων ήταν επιπέδου εφηβικού.
– Την αδυναμία για άλλη μια φορά να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο παρά τα πολλά λάθη και των Ρώσων.

Η ομάδα χρειάζεται επειγόντος επιθετικό ρυθμό διαφορετικά δεν τσουλάει το πράγμα. Στην άμυνα είναι δουλεμένη, στην επίθεση όμως παραπαίει. Επίσης δεν ξέρω αν είναι μόνο δικιά μας ιδέα αλλά σε αυτό τον όμιλο (Γρανάδα) χάνονται πάρα πολλά σουτ. Λες και τα καλάθια είναι σλκηρότερα (για να μην πω μικρότερα). Όλες οι ομάδες είχαν μεγάλα προβλήματα ακόμα και σε φαινομενικά εύκολα σουτ.

Υ.Γ. Κάπου μεταξύ Βλαστού, Σαργκάνη, Gabriel Garcia Lorka και Gordon Banks το μάπετ σόου της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης πρόλαβε να μας πει:
«ΑΚ47» (20 φορές)
«Παλιά καραβάνα ο Πασούτιν» (15 φορές)
«Βασίλης Σπανούλης, ο V-Span» (12 φορές)
και ένα κάρο άλλες ασυναρτησίες (μέχρι και για άλμα εις ύψος…)

Δε μπορεί να επέμβει το ΕΣΡ;