Μιάς και είναι η εβδομάδα του ΝΒΑ και των ομογενών, αξίζει σίγουρα να αναφέρουμε και τον Ρόνι Σεϊκέλι (ή Σακαλής). Ο Σεϊκέλι seikalyposter.jpgγεννήθηκε το 1965 στο Λίβανο, από Λιβανέζο πατέρα και Σύρια μητέρα, αλλά από τριών ετών είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ φοίτησε σε Ελληνικά σχολεία. Σε ηλικία 17 ετών, ύστερα από μια τυχαία συνάντησή τους, ο Τάκης Κορωναίος τον οδήγησε στον Παναθηναϊκό. Το 1982, ο Σεϊκέλι συμμετείχε με τον Παναθηναϊκό σε ένα τουρνουά στην Κύπρο, ωστόσο δεν έμελλε να αγωνιστεί ποτέ σε επίσημο ματς, διότι όταν έφτασε η ώρα να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα όλα κόλλησαν.. Τα ρεπορτάζ της εποχής λένε ότι όταν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος (που τότε ήταν γ.γ. της ΕΟΚ) πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών για να πάρει το Ο.Κ., ο τότε γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Τσούρας του είπε το εξής: «Μα πως θέλετε να κάνουμε κάτι τέτοιο μέσα σε λίγες ημέρες, τη στιγμή που περιμένουν πάνω από χίλια άτομα -επιστήμονες και γιατροί- για να αποκτήσουν την Ελληνική υπηκοότητα; Θα περιμένετε αρκετό καιρό ακόμα..» Ο Σεϊκέλι δεν είχε καμμία διάθεση να περιμένει, μάζεψε τα μπογαλάκια του και πήγε στις ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο Syracuse (1984-1988), το οποίο και του έδινε υποτροφία.. Το καλοκαίρι του 1988 έγινε draft στο νούμερο 9 και πήγε στους Miami Heat, όπου διέπρεψε για έξι χρόνια. Εν συνεχεία μετακόμισε για δυόμιση σεζόν στους Golden State Warriors. Στη συνέχεια ανταλλάχθηκε στους Orlando Magic και μετά αγωνίστηκε στους New Jersey Nets, ώσπου το 1999 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα γήπεδα. Μέσοι όροι καριέρας: 14,7 πόντοι, 9,5 ριμπάουντ και 1,3 τάπες.. Το 2000 αγωνίστηκε για μερικά ματς με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα..

Υ.Γ. 1 Το 1986 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας με τη φανέλα των ΗΠΑ.. Το 1987 ήρθε στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τον τελικό του Ευρωμπάσκετ. Χαρακτηριστικά, κάθισε σε μια καρέκλα δίπλα στον πάγκο της Εθνικής και μετά το άστοχο σουτ του Γιοβάισα πανηγύριζε έξαλλα..

Υ.Γ. 2 Επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα (καθώς έχει αρκετούς φίλους στα μέρη μας), είτε για να κάνει καμμιά βουτιά τα καλοκαίρια σε Μύκονο-Σαντορίνη, είτε για να ρίξει κανένα σουτάκι στο πατρικό του..

Υ.Γ. 3 Τώρα τελευταία το έχει γυρίσει στο beach-volley..